Bemutatkozik a Magura Hungary Kft.

A MAGURA Hungary Kft. 2001 óta foglalkozik oktatással. Folyamatos fejlesztésekkel, létszámbővítéssel sikerült elérnünk, hogy jelenleg Békés megye legnagyobb autósiskolájaként a megye egész területéről iskolázunk be tanulókat, szaktanfolyamainkra pedig más megyéből is érkeznek jelentkezők. Az autósiskola Békéscsabán, a Kazinczy utca 11. szám alatti TIBO Kereskedőudvarban található, jól megközelíthető helyen, közel a buszpályaudvarhoz és a vasútállomáshoz, személyautóval érkező ügyfeleink ingyen parkolhatnak az udvar területén. Rutin pályánk, melyet kizárólag a MAGURA Hungary Kft. oktatói használnak, a Kétegyházi úton található, jól kialakított, az összes kategória rutin feladatainak gyakorlására alkalmas.

Tárgyi és személyi feltételeink

A MAGURA Hungary Kft. rendelkezik saját tulajdonú gépjárművekkel:

  • 7 db teherautóval,
  • 4 db pótkocsival,
  • 3 db oktató autóbusszal,
  • 1 db nyergesvontatóval
  • 2 db akkreditált szimulátorral.

Jelenleg 12 oktatóval dolgozunk.

Az ügyfelekkel való folyamatos kapcsolattartást - tájékoztatást, beiratkozást két adminisztrátorunk, az informatikai / webes / média / marketing feladatokat pedig egy rendszerinformatikusunk végzi.

Cégünk megalapításakor még elsődleges profilunk a személyszállítás volt. Állandó partnereink közé tartoztak többek között a megye általános és középiskolái, a TESCO Békéscsaba, Magyar Államkincstár, Békés Megyei Tűzoltóság, Gyulai Büntetés-végrehajtási Intézet, Békéscsabai Rendőr-főkapitányság, Magyar Állami Vasutak, Tájak, Korok, Múzeumok Baráti Köre. Az utóbbi évek tapasztalatai sajnos azt mutatják, hogy a családok egyre kevesebb pénzt tudnak áldozni kirándulásokra, táborokra. Emiatt szükségessé vált az alkalmazottakat olyan munkakörben alkalmazni, ahol a folyamatos munka biztosított, ezért oktatói tanfolyamokra iskoláztuk be munkatársainkat, és a személyszállítás helyett fő profilunk az oktatás lett.

Autósiskola

A MAGURA Hungary Kft Autósiskola már indulásakor megfelelő járműparkkal és szakembergárdával rendelkezett az összes gépjármű-kategória (A, B, C, D, E, AM kategóriák) oktatásához. A tanulólétszám folyamatos növekedése szükségessé tette újabb gépjárművek vásárlását és a további létszámbővítést, melynek eredményeként Békés megye legnagyobb autósiskolájaként az egész megye területéről iskolázunk be tanulókat az összes kategóriára.

A szállítmányozás jelentőségének növekedésével országszerte megnőtt az igény hivatásos gépjármű-vezetői képzettséggel rendelkező munkavállalókra. Több cég iskolázza be leendő dolgozóit, hogy később alkalmazhassa őket. Cégek, melyekkel szerződést kötöttünk képzésekre: Körös Volán (jelenleg DAKK), Nemzeti Közmüvek, Vízmű Zrt.„Oberon Trans Kft., Fani Trans Kft., Alphatrans Kft., Közüzemi Kft., Kígyós-Fruit Kft., Transalliance Europe Luxemburg, Miniexpressz Kft., Medic Agro Bt.,Inter-turbó Kft., Hungarolift Kft., Futizó Kft. Fish Coop Kft., Kószó-Logisztik Kft., Jókai Színház, Galli Coop Kft., Poparec Hungary Kft., G-Beton Kft., Sütöker Zrt.„Élésker Kft., Bonag Kft., Bau- Mobil, Mélyépítő Kkt., Teltis Bt., Tappe Kft..

Tanfolyamainkat folyamatosan indítjuk. Tanulóinknak biztosítjuk az internetes távoktatás (e-leaming) és a tantermi képzés lehetőségét is. Oktatóink az évek során nagy tapasztalatra tettek szert. Közvetlen kommunikációjuk, emberismeretük segíti őket a képzés gyakorlati részének teljesítésében. A kategóriás képzések mellett szaktanfolyami képzéseket is tartunk. A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont  engedélyezi az autóbuszvezetői és a tehergépkocsi-vezetői alapképesítési és továbbképzéshez (GKI) előírt szaktanfolyami felkészítő képzések és vizsgák szervezését 2010.12.30-tól ADR, mezőgazdasági vegyszer és üzemanyag szállítására szervezünk vizsgákat. A kötelező óraszámok meghallgatása után a tanulók részére hordozható számítógépet adunk ki, biztosítva az otthoni intenzív tanulás lehetőségét. Az elméleti és gyakorlati vizsgaeredményeink megyei szinten is kiválóak.

2010-től a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja több pályázatot hirdetett C, CE és GKI, valamint C, D és GKI végzettségű tanulók képzésére, melyeket folyamatosan végeztünk. Jelentős lépés volt az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA Nonprofit Kft.) által kiírt pályázat megnyerése, mely több mint 200 újabb leendő gépkocsivezető képzését jelentette C, CE és GKI valamint C, D és GKI kategóriákban.

2017-ben a békési Gál Ferenc Főiskola, 2019-től pedig a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnázium felkérte iskolánkat az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) alapján végzett hivatásos gépjárművezető-képzés gyakorlati oktatására.

Tapasztalataink a képzésekre vonatkozóan

Tanulóink a korosztályt, képzettséget tekintve nagyon különbözőek. Motivációjuk, tanuláshoz való viszonyuk is jelentős eltérést mutat, ennek megfelelően a képzések időtartama és költsége is nagyban eltér egymástól, mivel a pótvizsgák díjai megnövelik az eredeti képzési költséget. Munkatársaink, oktatóink minden igényt megpróbálnak kielégíteni, hogy a képzés időtartama, színvonala minden tanuló számára megfelelő legyen. Az utóbbi 2-3 évben nehézséget okoz a képzések gördülékeny lebonyolításában, hogy a vizsgaidőpontok kijelölése általában 1 hónap, így több kategória elvégzése igen hosszú időt vesz igénybe. A tanulók szívesen fogadják a távoktatás (e-leaming) lehetőségét, azonban ez a tanulási forma nagyobb önfegyelmet és szorgalmat kíván, ezért szükséges a tanulók fokozottabb nyomon követése, ellenőrzése az e-leaming rendszerben. Nagy népszerűségnek örvendenek az államilag támogatott képzések (OFA Nonprofit Kft., OKJ által kínált tanfolyamok), egyre szélesebb körben válnak ismertté ezek a lehetőségek. Autósiskolánk folyamatosan részt vett ezen képzések végzésében, az elmúlt évek során olyan tapasztalatokra tettünk szert, mely elősegítheti további sikeres együttműködésünket.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési Tájékoztatót!